Etusivu » Artikkelit » Vaikean kuivasilmäisyyden uudet hoitotuotteet
SIlmien terveys

Vaikean kuivasilmäisyyden uudet hoitotuotteet

Kuivasilmäisyyden riskitekijöitä ovat muun muassa ikääntyminen, lääkehoito, naissukupuoli ja kuiva sisäilma. Kuva: Getty Images

Kuivasilmäisyys johtaa tulehdukselliseen tilaan silmän pinnalla ja voi hoitamattomana aiheuttaa silmään pintavaurioita. Uudet terapeuttiset silmätipat sekä kostuttavat, että lievittävät näitä ongelmia. Suurin syy kuivasilmäisyyteen on kosteuden haihtumisessa silmistä, joten tippojen suurkuluttajan kannattaa kokeilla avuksi myös lipidituotteita.

Kuivasilmäisyys johtuu kyynelnesteen erityksen vähentymisestä tai liiallisesta kyynelnesteen haihtumisesta ja/tai valumisesta silmistä. Kuivasilmäisyyden riskitekijöitä ovat ikääntyminen, lääkehoito, naissukupuoli, ilmastointi ja kuiva sisäilma, näyttöpäätetyö ja silmän epäpuhtaudet. Voidaan sanoa, että altistumme jossain määrin kaikki kuivasilmäisyyteen tänä päivänä. Tyypillisiä oireita ovat hiekan ja roskan tunne silmissä, heitot näöntarkkuudessa sekä väsyneet ja vetistelevät silmät.

Sopivan hoitomuodon löytäminen on tärkeää

Silmät kuivuvat monesta syystä, mutta yksi yleisimmistä syistä on silmäluomen reunan tulehdus. Luomireunoilla sijaitsevat rauhaset erittävät silmän pinnalle rasvakerroksen, joka vangitsee kosteutta silmiin. Luomen reunan tulehdus usein johtaa tukkeutuneisiin rauhasiin. EVOTEARS toimii erityisesti luomireunaongelmista johtuvaan lipidipuutokseen. Se luo kalvon silmän pintaan, joka estää kosteuden haihtumisen ja valumisen. Silmien vetistely, karstaiset luomireunat, pahimmat oireet aamuisin ja tarve käyttää keinokyyneltippoja tiheään viittaavat siihen, että Evotears on tehokkain ratkaisu kuivasilmäisyysongelmiin.

Jos kuivasilmäisyys on edennyt pisteeseen, jossa silmän ärsytysoireet eivät enää taltu tavallisilla kostutustipoilla – kannattaa suunnata katse terapeuttisiin kostutustippoihin.

Jos kuivasilmäisyys on edennyt pisteeseen, jossa silmän ärsytysoireet eivät enää taltu tavallisilla kostutustipoilla ja silmän pintaan on muodostunut pintavaurioita, kannattaa suunnata katse terapeuttisiin kostutustippoihin. HYLO DUAL INTENSE on osoittautunut erityisen monipuoliseksi näissä tilanteissa. Tehokostuttava tippa lievittää myös tulehduksellisia oireita ja muodostaa silmän pinnalle suojaavan vaipan, jonka alla silmän mahdolliset pintavauriot paranevat nopeammin. 

Ajankohtaista tietoa uusista hoitomuodoista antavat tällä hetkellä esimerkiksi yleistyvät kuivan silmän klinikat. Jos sinulla on kuivasilmäisyyden oireita kannattaa hakeutua klinikoiden tutkimuksiin, jossa ongelma tutkitaan ja siihen osataan tarjota ammattitaitoista neuvontaa sekä tehokasta hoitoa. Lisäksi apua on myös saatavilla apteekeista, optisen alan myymälöistä ja silmälääkäreiltä.

Apua kuiviin, ärtyneisiin ja väsyneisiin silmiin

Next article